Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παραδέχθηκε σήμερα, μιλώντας στον Real FM, ότι έγινε το ταξίδι στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα, ενώ απέδωσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις. 

 

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Παππάς-Αρτεμίου μαζί στη Βενεζουέλα», και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

 

 

«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση αυτή η συγκεκριμένη, ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, νομίζω μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Σήμερα είναι η ημέρα διάσκεψης των προέδρων και προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και όποιος αφήνει τέτοιου τύπου υπονοούμενα καλά θα κάνει να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί τρέχαν οι βουλευτές της ΝΔ πανικόβλητοι προς την έξοδο όταν η κυβέρνηση μας έφερε τη ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιουδήποτε τύπου εταιρείας του εξωτερικού των πολιτικών προσώπων», προσθέτει ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τη Real. 

 

 

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της πως «οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος", δεν μπορούν να κρύβονται».