Ο Γιάννης Μπρατάκος νέος γ.γ. του πρωθυπουργού - Αντικαθιστά τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο Γιάννης Μπρατάκος νέος γ.γ. του πρωθυπουργού - Αντικαθιστά τον Γρηγόρη Δημητριάδη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Κυριάκος Μητσοτάκης , μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητρίαδη. 

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετείται Γενικός Γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή και Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Γρηγόρης Μικρογεύματα και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας Cape Consulting.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Η παραίτηση Δημητριάδη

Ο κ. Δημητριάδης, ένας ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού τα τελευταία έξι χρόνια, υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον κ. Μητσοτάκη. 

Στο παρελθόν είχε διατελέσει υπεύθυνος του πολιτικού του γραφείου και «δεξί του χέρι» πριν και κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για την προεδρία της ΝΔ. 

«Η παραίτηση είναι προσωπική επιλογή και απόρροια του κλίματος τοξικότητας το οποίο καλλιεργούν ορισμένοι και στοχοποιεί τον ίδιο αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση» δήλωσαν στο LiFO.gr πηγές του Μαξίμου. «Δεν έχει σχέση με το Predator» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές. 

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΥΠ

Πλην του κ. Δημητριάδη, την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτης Κοντολέων «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων» όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του κ. Μητσοτάκη. 

«Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πώς ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ. Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια» σημείωσαν για την παραίτηση κυβερνητικά στελέχη. 

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ανέλαβε ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ