ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έκανε αγωγή στο Reporters United – Ζητά 150.000 ευρώ

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έκανε αγωγή στο Reporters United – Ζητά 150.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Ραγδαίες εξελίξεις ακολουθούν τις πρωινές παραιτήσεις σε Μαξίμου και ΕΥΠ. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος των Reporters United, Χριστόφορος Κάσδαγλης έγραψε πως ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης απέστειλε αγωγή, ζητώντας, μεταξύ άλλων, 150.000 ευρώ. 

«Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. #υποκλοπές #Predator», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κάσδαγλης. 

Ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η παραίτηση είναι προσωπική επιλογή και απόρροια του κλίματος τοξικότητας το οποίο καλλιεργούν ορισμένοι και στοχοποιεί τον ίδιο αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση» δήλωσαν στο LiFO.gr πηγές του Μαξίμου. «Δεν έχει σχέση με το Predator» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές. 

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτης Κοντολέων«κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων» όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

«Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ. Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια» σημείωσαν για την παραίτηση κυβερνητικά στελέχη. 

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ