Μια αιχμηρή ανάρτηση έκανε στο Twitter o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου πως ουδέποτε υπήρξε φοιτητής στο συγκεκριμένο ίδρυμα. 

 

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διέψευσε χθες με ανακοίνωσή του πως ο κ. Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής του: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.»

 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος»: «όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι σε βιογραφικό του σημείωμα το οποίο ήταν αναρτημένο τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρονταν ότι είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου προκαλώντας την αντίδραση τόσο του ομώνυμου πανεπιστημίου το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση διάψευσης όσο και του Κυριάκου Βελόπουλου». 

 

Ο Βελόπουλος για τις σπουδές του στην Κύπρο: Βρωμιά των ΜΜΕ
Το βιογραφικό του κ. Βελόπουλου, όπως εμφανιζόταν μέχρι χθες στον ιστότοπο της Βουλής.

 

«Το πανεπιστήμιο της Κύπρου καλώς έκανε και έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης γιατί ο κ. Βελόπουλος δεν ήταν φοιτητής του. Ο κ. Βελόπουλος αποφοίτησε το 2013 από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 2016 έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το ίδιο ίδρυμα» δήλωσε την εφημερίδα «Έθνος»  ο πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.

 

Σύμφωνα με τον πρύτανη του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης απέκτησε και τα δύο ακαδημαϊκά πτυχία παρακολουθώντας τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως και προβλέπεται από τους κανονισμούς του ιδρύματος.

 

Ο Βελόπουλος για τις σπουδές του στην Κύπρο: Βρωμιά των ΜΜΕ
Το βιογραφικό του όπως παρουσιάζεται σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής.

 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν σχολιάζει την επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου, εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ: «Στην αρχή είπαν ότι ο @velopky δεν έχει πτυχία,μετά είπαν ότι δεν είναι πτυχίο του Πανεπιστημίου Κύπρου(ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο ο ιδιος),αργότερα είπαν δεν είναι αναγνωρισμένο!Όλα τα ΜΜΕ αφού"μένουν ασφαλή"με τα εκτμ ευρώ,απλά ανταπέδωσαν το "δώρο"!ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΙΑ!»

 

 

Την επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστήμιου είχε μεταδώσει πρώτο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.