«Συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό. Και εγώ έκανα λάθος που τον επέλεξα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.

 

Για την επιλογή του να αναθέσει την διαπραγμάτευση στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας χθες απάντησε «Ήταν μια λάθος επιλογή, που την πλήρωσα».

 

Απάντηση στη δήλωση έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για ρήξη με τους θεσμούς ήταν κοινή και όχι προσωπική του απόφαση. «Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό αυτός έκανε λάθος επιλογή με εμένα κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής και υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ 25.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση, είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ».

 

«Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους , και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό» επισήμανε.

 

«Δεν τήρησε η Μέρκελ τη συμφωνία με τον Σαμαρά έφερε πλεόνασμα και κούρεμα δεν πήρε» σημείωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε δε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας», ενώ αποκάλεσε χαμένη την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ