Ο Ανδρουλάκης αρνήθηκε ιδιωτική ενημέρωση από τον Γεραπετρίτη και ζητά να του απαντήσουν θεσμικά

Ο Ανδρουλάκης αρνήθηκε ιδιωτική ενημέρωση από τον Γεραπετρίτη και ζητά να του απαντήσουν θεσμικά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Η κυβέρνηση αποκάλυψε μόνη της σήμερα ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να προλάβει τα χειρότερα. Ο Γεραπετρίτης του έστειλε μήνυμα για να τον ενημερώσει ιδιωτικά, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός το έμαθε σήμερα. 

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», ανέφερε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει στην ευθύνη του την ΕΥΠ, ενημερώθηκε μόλις σήμερα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρακολουθούνταν και επισήμως από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Δηλαδή ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε την παρακολούθηση του και ζητούσε εξηγήσεις και η κυβέρνηση αρνιόταν ότι τον παρακολουθούσε, ο πρωθυπουργός δε γνώριζε ότι η ΕΥΠ της οποίας προίσταται, τον παρακολουθούσε και ότι το έμαθε μόλις σήμερα το πρωί. 

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανεπίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε μήνυμα το πρωί στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον ενημερώσει, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής  Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια. Καλούμε την Κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς άλλη καθυστέρηση.  Όλα στο φως» ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση της Lifo προς συνεργάτες του  Νίκου Ανδρουλάκη, η εξήγηση ήταν: «Για ποιον λόγο να μιλήσει ο Ανδρουλάκης με τον Γεραπετρίτη ιδιωτικά στο τηλέφωνο, όταν αυτός πριν από λίγες μέρες είχε κληθεί θεσμικά στη Βουλή και είπε ψέματα ότι η ΕΥΠ δεν τον παρακολουθούσε; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κανένα λόγο να συνομιλεί ιδιωτικά με τον Γεραπετρίτη, καθώς δεν πρόκειται για  ιδιωτική υπόθεση».

Παρέπεμπαν μάλιστα στην τελευταία ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ απόψε, σύμφωνα με την οποία  καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει θεσμικά και άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «χωρίς άλλη καθυστέρηση» και ζητούν να γίνουν «όλα στο φως».

Η κυβέρνηση, η οποία έχει στριμωχθεί από την υπόθεση αυτή, απάντησε θετικά στο αίτημα Ανδρουλάκη, επιχειρώντας να του πετάξει το μπαλάκι με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι ελπίζει «αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά».

Όσο για το αίτημα συγκρότησης εξεταστικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα, η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Lifo οι σημερινές παραιτήσεις συνδέονται απόλυτα με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη που ομολόγησε η ίδια η κυβέρνηση σήμερα, καθώς μετά την προσφυγή του στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία θα ζητούσε να μάθει τι έχει γίνει, η αλήθεια θα αποκαλύπτονταν σύντομα (όπως και με την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου).  

Αυτή την εξέλιξη ήταν που επιχείρησε να προλάβει το Μέγαρο Μαξίμου με τη σημερινή ομολογία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM