Novartis - Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Novartis - Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την κλήτευση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ως μάρτυρα στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε η πλειοψηφία.


Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά την κατάθεση του Σάμπι Μιωνή στην προανακριτική αλλά και την παραδοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να καλέσει τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση.

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν ως μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ιωάννης Φιλιππάκης και η Γιάννα Παπαδάκου.


Ειδικότερα, την Τρίτη θα κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τελικώς την Πέμπτη, η Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας, Σαμπύ Μιωνής κατέθεσε, μέσω των δικηγόρων του, μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Ο επιχειρηματίας τους αποδίδει τέσσερα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα: απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Μέσω της κατάθεσής του, κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα «εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας, με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη εκδότες και δημοσιογράφους».Όπως είπε, με αφορμή τη δημοσίευση του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, από το 2015 τον τρομοκρατούσαν και τον εκβίαζαν για να του ζητηθεί στη συνέχεια μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να κλείσει η υπόθεσή του.

  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ