Νίκος Καρανίκας για την μομφή κατά Κασσελάκη: «Μπέρδεψαν την Αριστερά με τον Μακιαβελισμό»

Νίκος Καρανίκας για την μομφή κατά Κασσελάκη: «Μπέρδεψαν την Αριστερά με τον Μακιαβελισμό» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Νίκος Καρανίκας καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αποκαλύψεις για το πώς καθαιρέθηκε από πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας: «'Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'  και έτσι απαξιώνεται η δημοκρατία».

Το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει την «ηθική αποτίμηση» των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως εκείνοι που μεθόδευσαν την πρόταση μομφής και το πώς «πέρασε» από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος «μπέρδεψαν την Αριστερά με τον Μακιαβελισμό και την δημοκρατία με την ηγεμονία». 

«Το παρελθόν επιτέθηκε στο μέλλον με όχημα το καταστατικό», αναφέρει ακόμα, ο Νίκος Καρανίκας, στέλεχος που μέχρι πρότινος ήταν πολύ κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Συνεχίζοντας την ανοιχτή επίθεση και τις κατηγορίες κατά όσων πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής, είτε φανερά είτε κρυφά, δηλώνει πως « μας έδειξαν τους κυνόδοντες τους και την ικανότητα τους να συμμαχούν μεταξύ τους ενώ είναι παράταιροι και να σχεδιάζουν ιντριγκαδόρικα πραξικοπήματα όταν κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κάδρου». 

Ο Νίκος Καρανίκας καταλήγει δηλώνοντας την υποστήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη: «Θα προχωρήσουμε δίχως αυτά τα αποτυχημένα αυτοαναφορικά στελέχη της αριστεράς του αγκυλωμένου παρελθόντος που προσβάλουν την Αριστερά και τον λαό». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα: 

Ηθικά κεντρικοεπιτροπικά.(σε 1’)
«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και έτσι απαξιώνεται η δημοκρατία, η πλειοψηφία των μελών. 
Χρειάζεται φυσικά και κάποια ιδεολογία ειδάλλως δεν μπορεί η ατομική φιλοδοξία να πετύχει την συνοχή για να κυριαρχηθεί ο συλλογικός βίος από μια Ελίτ, να καταπατηθεί η πλειοψηφία ενός κόμματος, να αγνοηθεί ο λαός, να χειραγωγήσεις τη κοινωνία. 
Όλα αυτά τα στελέχη που έπραξαν εναντίον της πλειοψηφίας του κόμματος είναι προφανές ότι μπέρδεψαν την Αριστερά με τον Μακιαβελισμό και την δημοκρατία με την ηγεμονία. 
Το παρελθόν επιτέθηκε στο μέλλον με όχημα το καταστατικό και τους συσχετισμούς δύναμης που είναι αποτέλεσμα του οπορτουνισμού των ανίερων συμμαχιών μιας λυκοφιλίας  φραξιών και ατομικών στρατηγικών. 
Εξάλλου αρκετά από αυτά τα στελέχη, δίχως το κόμμα που τους ταΐζει ψυχολογικά και οικονομικά δεν έχουν καμία υπόσταση, καμία κοινωνική αναφορά και ενδιαφέρον.     
Γι αυτό μας έδειξαν τους κυνόδοντες τους και την ικανότητα τους να συμμαχούν μεταξύ τους ενώ είναι παράταιροι και να σχεδιάζουν ιντριγκαδόρικα πραξικοπήματα όταν κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κάδρου. 
Η καταισχύνη τους ταιριάζει. 
Ο λαός θα τους απαξιώσει όπως έκανε στις ευρωεκλογές με την επηρμένη παρέα των 11 της Ναρ που αντί να ζητήσουν συγνώμη και να επιστρέψουν τις έδρες κάνουν μεταξύ τους συνέδρια και συνδιασκέψεις. 
Εμείς ως σύγχρονη αριστερά με τον προοδευτικό κόσμο της ελληνικής κοινωνίας και τον Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis έχουμε μελλον γιατί στρεφόμαστε σ αυτό και θα προχωρήσουμε δίχως αυτά τα αποτυχημένα αυτοαναφορικά στελέχη της αριστεράς του αγκυλωμένου παρελθόντος που προσβάλουν την Αριστερά και τον λαό. 
#θεωρία_ιδεολογία_πολιτική

 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολάκης για Κασσελάκη: «Έκανα λάθος μαζί του, κάνει μόνο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική / Πολάκης για αποπομπή Κασσελάκη: «Αποδέχθηκε ότι υπερψήφιση της μομφής σήμαινε έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου»

«Η διαδικασία είχε λήξει με αποδοχή απ' όλες τις πλευρές, πυροδοτήθηκε από το άρθρο Κοντιάδη» είπε ο βουλευτής Χανίων για την άρση εμπιστοσύνης από το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM