ΗΠΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο– «Το θέμα θεωρείται λήξαν», λέει κυβερνητική πηγή

ΗΠΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο– «Το θέμα θεωρείται λήξαν», λέει κυβερνητική πηγή Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στις ΗΠΑ.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε επίσης σύντομη συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλβέρτο Μπουρλά παρουσία του κ. Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής οριστικοποιήθηκε έπειτα από τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του "Σπιτιού της Τουρκίας" παρουσία του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και ο ίδιος έχει βιώσει τις «φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού» κι ως εκ τούτου, η παρουσία του στην εκδήλωση «δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας».

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM