Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Documento περί «παρακολούθησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ»

Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Documento περί «παρακολούθησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ» Facebook Twitter
0

Νέο «επεισόδιο» σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. 

H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι παρακολουθούνταν ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς και εξέδωσε ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, η οποία απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «αισώπειους μύθους».  

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και δηλώσεων ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε και σήμερα. Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό και την υπεύθυνη εισαγγελέα για την ΕΥΠ να απαντήσουν αν ισχύει ότι ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και αν ναι, ποιος ήταν ο εθνικός λόγος. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε κάνοντας λόγο για «αισώπειους μύθους», σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα του Documento, και χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τους «αναπόδεικτους ισχυρισμούς». 

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα», τόνισε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση απαντά σε αυτή την «παρωδία» με τη «θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ», την «καθολική απαγόρευση» των κακόβουλων λογισμικών και την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα «η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής»

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια σήμερα, με νέα ανακοίνωση, στην οποία έθεσε τα ίδια ερωτήματα προς την κυβέρνηση αναφορικά με το δημοσίευμα. 

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων. Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», σχολίασε η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα: Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά; Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια», γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερωτηθείς για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μια «επιμονή αναπαραγωγής ανυπόστατων ισχυρισμών, μιας επιχειρηματολογίας, η οποία όσο στερείται σε θεμελίωση και σε στοιχεία, τόσο περισσεύει η μυθοπλασία». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και «γρήγορα να ρίξει άπλετο φως» σε αυτή την υπόθεση. Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θεσμικά «μια σειρά από πολύ σοβαρές παθογένειες που αφορούν τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας και να καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης, δημιουργίας, εμπορίας, κατοχής παράνομων λογισμικών παρακολούθησης. Απέναντι, δηλαδή, σε μια παρωδία ισχυρισμών, κατασκοπευτικής νουβέλας και, κυρίως, ανυπόστατων ισχυρισμών, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, η κυβέρνηση κάνει αυτό που οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία. Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα για να αποσαφηνίσει πλήρως την υπόθεση αυτή, να δει ποια είναι τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και ποια η υπερβολή και η εργαλειοποίηση», συμπλήρωσε. 

Τι ισχυρίζεται το Documento 

Το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κάνει λόγο για παρακολούθηση ανώτατων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, με νόμιμη επισύνδεση. 

Αυτή τη φορά, η λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα ονόματα των αρχηγών του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου και του ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση, όπως και του πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θεόδωρου Λάγιου. 

Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ, για δημοσίευμα περί παρακολούθησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM