ΝΔ: Να πάρει θέση ο Α. Τσίπρας για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Α. Τσίπρας για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Facebook Twitter
ΝΔ: Να πάρει θέση ο Α. Τσίπρας για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
0

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα για παρακολουθήσεις και εντολές σύλληψης δημοσιογράφων.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για «τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως «Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

»Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

»Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προειδοποίησε ότι «θα διεξαχθούν έρευνες και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που λειτουργούν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας ενός παρακράτους»,

«Γι' αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι, οι οποίοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένα σώμα, υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να λειτουργήσει εντός του παρακράτους. Η Ελληνική Αστυνομία θα διώξει και θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο φάκελος της ΕΥΠ περιέχει ένα έγγραφο 70 σελίδων, όπου αποκαλύπτει κύκλωμα, που είχε στηθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με σκοπό την εξόντωση δημοσιογράφων». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, υπάρχουν διάλογοι εν ενεργεία αλλά και απόστρατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποδεικνύουν τη δράση κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί, δικηγόροι, άνθρωποι της νύχταςπολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ αστυνομικοί λάμβαναν εντολές απευθείας από σύζυγο πολιτικού προσώπου, προκειμένου να συλληφθούν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Αναφορά υπάρχει και στη δολοφονία απόστρατου αξιωματικού της αστυνομίας που δολοφονήθηκε σε γνωστή ταβέρνα στην Κάντζα, τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018. Ο θανών φέρεται να ήταν κουμπάρος με γνωστό εφοπλιστή και με πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τον τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών.

Η εφημερίδα, συνδέει την επιχείρηση που διενήργησε η Αστυνομία στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου οπότε και συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος και αναζητούταν ο Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ, με την υπόθεση του κυκλώματος.

Στο εξασέλιδο δημοσίευμα, η εφημερίδα παραθέτει μεταξύ άλλων αποκαλυπτικούς διαλόγους, μεταξύ των προαναφερθέντων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM