Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας

Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε αυτήν την χώρα. Είμαι εδώ για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την προσπάθεια της Ελλάδας, για την προσπάθεια του ελληνικού λαού για την γενναιοδωρία του και για το ότι κατόρθωσε να σταθεί αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους έδωσε την υποστήριξή του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην αντιφώνησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είμαι εδώ για να συζητήσουμε πιο στενά πώς μπορούμε να εργασθούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, είπε ο γγ του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αφορά μισό εκατομμύριο ανθρώπων το περασμένο έτος, ένα σημαντικό αριθμό φέτος λαμβάνοντας υπόψη και την συγκυρία στην Ελλάδα.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την δική σας ηγετική στάση, για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την πολιτική προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ελπίζω μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις η χώρας σας να μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε, επίσης, ο κ. Μπαν Κι Μουν και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος του ΟΗΕ. Ως ιδρυτικό κράτος έχετε συμβάλλει σε πολλά στοιχεία τόσο στη διεθνή ειρήνη όσο και στην ανάπτυξη εν γένει.

Εκτιμούμε την συνεισφορά σας προς την περιφερειακή ασφάλεια και επίσης πιστεύουμε ότι η βοήθειά σας σε διάφορες task forces ήταν εξαιρετικά σπουδαία. Βασιζόμαστε στη δική σας βοήθεια».

Συνεχίζοντας, ο γγ του ΟΗΕ ανέφερε πως επί του παρόντος έχουμε προκλήσεις στη Συρία, βλέπουμε τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα αυτή, οφείλουμε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να παρεμποδίσουμε την συνέχιση τέτοιων καταστάσεων και πώς θα φέρουμε μια πολιτική λύση στην κρίση της Συρίας- επιπλέον θα πρέπει να δούμε το ειρηνευτικό στην Μ. Ανατολή.

Όλες αυτές οι συνεχιζόμενες διαμάχες παρέχουν ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη εξτρεμιστικών στοιχείων, εμείς ζούμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να πω ότι επαγρυπνούμε και εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης σφαιρικά, και επιπλέον νομίζω ότι πρέπει να εργασθούμε μαζί παράλληλα, επισήμανε ο Μπαν Κι Μουν, προσθέτοντας ότι ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι κρίσεις ταυτόχρονα «εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης».

Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας, ο ηγετικός σας ρόλος είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο περιφερειακά και διεθνώς, όσο και για τη δική σας χώρα, γι' αυτό λοιπόν θα ήθελα να συνεχίσουμε την εργασίας μας, κατέληξε ο γγ του ΟΗΕ, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ