Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Μπακογιάννη: Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να πάει άμεσα στη Βουλή, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα, υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση σε αυτό. «Είναι αδικημένα από τον νόμο, πρέπει να τα προστατεύσουμε», υπογράμμισε. 

«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει πάντοτε διαφορετικές προσεγγίσεις», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκπομπή του Mega. 

Αφού σημείωσε ότι είναι «παραδοσιακή μαμά και γιαγιά», συνέχισε: «Η πραγματικότητα λέει ότι σήμερα δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές οικογένειες, οι παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές, υπάρχουν οικογένειες με παιδιά χωρισμένων γονιών και υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών». 

Όλα τα υπόλοιπα παιδιά, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, έχουν δικαιώματα. «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα», συμπλήρωσε. «Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου. Κι ας είναι το ζευγάρι αυτό το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω κι αν μας ξενίζει το είδος του ζευγαριού», πρόσθεσε. 

Σε περίπτωση που πεθάνει ο βιολογικός γονιός, «το παιδί αυτό πάει κατευθείαν στην Πρόνοια. Δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, δεν έχει δικαίωμα να τον κληρονομήσει», ανέφερε ενδεικτικά για τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών.

Μπακογιάννη: Αδικημένα από τον νόμο τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

«Αυτά τα παιδιά, σήμερα, είναι αδικημένα από τον νόμο. Πρέπει να τα προστατεύσουμε, γιατί το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι, αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδιά», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και επεσήμανε ότι η πολιτική πρέπει να δίνει λύσεις σε υπαρκτά θέματα. 

Ερωτηθείς για αυτούς που αντιδρούν από τις τάξεις της ΝΔ- μεταξύ ο Μάκης Βορίδης και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν ταχθεί κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με δηλώσεις τους- και το αν πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Σε θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία». 

Πέρα από το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στις ενστάσεις του Αντώνη Σαμαρά και για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

«Η συνάντηση πρέπει να γίνει», υπογράμμισε και σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά οι επισκέψεις συνεχίστηκαν, υπήρξαν οι επαφές με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ. Άρα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική, διότι αυτό είναι το εθνικό συμφέρον». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε: «Είναι εύκολο να λες “όχι” και να κατηγορείς. Και δυστυχώς στην Ελλάδα ο υγιής πατριωτισμός πάρα πολλές φορές είναι σε πιο αδύναμη θέση από την πατριδοκαπηλία, που πουλά πιο πολύ». 

Πολιτική
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM