Μουζάλας: Διαστρεβλώνουν τα λόγια μου για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μουζάλας: Διαστρεβλώνουν τα λόγια μου για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Για διαρκή διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο μιας βλακώδους εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε σημερινή συνέντευξή του στο News247.gr.

 

Η διαστρέβλωση, αναφέρει ο υπουργός, έγινε με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων. «Δήλωσα στην τελευταία μου συνέντευξη ότι οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές στην ενδοχώρα. Για τα νησιά τόνισα ότι η κατάσταση είναι πολύ κακή», διευκρινίζει. «Ένα τέτοιο εθνικό θέμα όμως δεν είναι ούτε για να πέσει ούτε για να ανέβει κανένας ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει.

 

Ο κ. Μουζάλας επισημαίνει ότι η τελική ευθύνη για τις συνθήκες στα νησιά «είναι δική μας και πρέπει να την αναλαμβάνουμε», αλλά επιρρίπτει ευθύνες, επίσης, στους τοπικούς άρχοντες και τους συλλόγους ξενοδόχων των νησιών, καθώς «με βάση τη συμπεριφορά τους δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που έγινε στην ενδοχώρα, δηλαδή οι άνθρωποι να πάνε σε ξενοδοχεία μέχρι να βελτιώσουμε τις δομές, να δοθούν καινούριοι χώροι και να δοθεί και ένας χώρος που θα χρησιμεύσει ως κλειστό κέντρο για τους παραβατικούς και για τις διαδικασίες του ασύλου».

 

«Τεράστια προπαγάνδα εις βάρος της κυβέρνησης» εντοπίζει ο υπουργός και στα οικονομικά. Διευκρινίζει ότι στο ελληνικό κράτος δόθηκαν 175 εκατομμύρια ευρώ και έχει απορροφηθεί περίπου το 60%-70%, ενώ μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχει απορροφηθεί πάνω από το 80%. Επίσης, μέσω εθνικών προγραμμάτων έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλα 509 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχει απορροφηθεί το 17%, ποσοστό που το χαρακτηρίζει «υψηλό στην Ευρώπη».

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM