Μητσοτάκης: Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Facebook Twitter
SOOC
4

Ότι θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ δίχως απολύσεις όμως στο δημόσιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Δημόσιο Τομέα.

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θεωρεί τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος γκρεμίσει το κομματικό κράτος και «να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Απευθυνόμενος προς τους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και εξήγησε: «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Και οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό».

Επανέλαβε την απόφασή του για αξιολόγηση στο δημόσιο διαβεβαιώνοντας όμως ότι «το μοντέλο μας για την αξιολόγηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Τέλος μίλησε για την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λέγοντας ότι «το έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε αυτό με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μητσοτάκης (σαν να ακούω προεκλογικά τον Τσίπρα), κατασκευάζοντας εχθρούς που ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ, ΟΠΩΣ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ -, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ (κάποιοι θεσμικοί ακούν ;) :Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος, αλλά χωρίς να απολυθεί κανείς από το Δημόσιο !Μετά ρωτάμε γιατί σαν χώρα έχουμε αναλογικά τον μεγαλύτερο αριθμό ΔΥ στην ΕΕ και με την χαμηλότερη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα ! Ούτε ο καυσοκαλυβίτης τέτοιο θαύμα (βρε λες ;) ...Μυαλό δεν βάζουν τελικά οι πολιτικοί μας. Ανίατη κατάσταση.
Πότε απολύθηκαν τα γαλάζια κομματόσκυλα; Απ'όσο γνωρίζω δεν απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι. Ωστόσο, μου άρεσε η τοποθέτηση του "διαφορετικού" κ.Μητσοτάκη πως ΔΕ θα γίνουν απολύσεις. Εμ βέβαια, τους ψηφοφόρους του θα απολύσει; Πραγματικά ποιος σκοπεύει να ψηφίσει ΝΔ; Γελοία κυβέρνηση κι ακόμα πιο γελοία αντιπολίτευση. Καλά πάμε...