Μητσοτάκης: Τα στοιχεία του ΑΕΠ δείχνουν ότι η οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από όσο πολλοί περίμεναν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από όσο πολλοί περίμεναν το 2020, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

 

«Η Ελλάδα είναι στη σωστή θέση για να επιτύχει και θα επιτύχει», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter για τα οικονομικά στοιχεία.

 


«Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από όσο πολλοί περίμεναν το 2020», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Μαζί με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, καταρρίπτουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στη σωστή θέση για να επιτύχει και θα επιτύχει», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του.

 

 

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι ύφεση το 2020 κυμάνθηκε στο 8,2% και το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 168,5 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 183,6 δισ. το 2019.

 

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 2,7%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Πολιτική / Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου ή εθνικός; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας υπάρχουν πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή έναν υποψήφιο πρόεδρο κόμματος, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM
ΠΕΜΠΤΗ 06/10 - Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου, οι υποκλοπές και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

LiFO politics / Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για την υπόθεση πώλησης μεγάλης έκτασης γύρω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε εταιρεία του πρώην εμίρη του Κατάρ με τον κοινωνιολόγο και ακτιβιστή από τη Ζάκυνθο, Σπύρο Ξένο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ