Η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από όσο πολλοί περίμεναν το 2020, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

 

«Η Ελλάδα είναι στη σωστή θέση για να επιτύχει και θα επιτύχει», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter για τα οικονομικά στοιχεία.

 


«Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από όσο πολλοί περίμεναν το 2020», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Μαζί με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, καταρρίπτουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στη σωστή θέση για να επιτύχει και θα επιτύχει», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του.

 

 

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι ύφεση το 2020 κυμάνθηκε στο 8,2% και το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 168,5 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 183,6 δισ. το 2019.

 

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 2,7%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr