Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο εφαρμογής των νέων μέτρων

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο εφαρμογής των νέων μέτρων Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Στα νέα μέτρα και τον χρόνο εφαρμογής τους που αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου


«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» σημείωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο πότε θα τεθούν σε ισχύ τα νέα αυτά μέτρα τόνισε πως «ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε, όσο είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

«Είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξέλιξη που, όπως είπε, «μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στη μετάλλαξη».

«Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι τα εμβόλια για την Όμικρον είναι απαραίτητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Από την πλευρά της η κα Σακελαροπούλου τόνισε: «Εσείς αποφασίζετε για τα μέτρα. Εγώ και πάλι -το κάνω με κάθε ευκαιρία-. απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό που λέμε το δώρο, το μονόδρομο για την ελευθερία μας.»


 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ