ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μητσοτάκης: Όταν είναι ισχυρή η Ελλάδα, είναι και η Κύπρος

Μητσοτάκης: Όταν είναι ισχυρή η Ελλάδα, είναι και η Κύπρος Facebook Twitter
0

Με μια θερμή χειραψία στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ,υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω του προβλήματος με το πόδι του δεν συμμετείχε στο τελετουργικό υποδοχής του κ. Μητσοτάκη ο οποίος συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή είναι ένα από τα βασικά θέματα των επαφών της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λευκωσία.

Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδα και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη.

Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, πρόσθεσε.

Στις πρώτες του δηλώσεις, αμέσως μετά την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε κ. Πρόεδρε ότι όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος και είναι ισχυρός και ο Ελληνισμός παντού στον κόσμο, και στην πατρίδα μας ο Ελληνικός λαός επέλεξε να αλλάξει σελίδα και να κάνει μια καινούργια αρχή, δίνοντάς μας μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε τη χώρα και έχω την πρόθεση αυτήν την εντολή του ελληνικού λαού να την τιμήσω».

Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε πως «είναι για εμένα χαρά και τιμή που το πρώτο ταξίδι ως Πρωθυπουργός το κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας μια σταθερή παράδοση. Το ταξίδι όμως δεν είναι μόνο συμβολικό» κατέληξε.

« Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή» για να δηλώσει με νόημα για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυο χώρες από κοινού πως «το δίκαιο είναι με το μέρος μας».

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ