Μητσοτάκης: Nα γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία η σεξουαλική αγωγή

Μητσοτάκης: Nα γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία η σεξουαλική αγωγή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην ανάγκη εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο συγκεκριμένο κέντρο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας AIDS την 1η Δεκεμβρίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και με εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις των εξεταστηρίων, όπου μπορεί οποιοσδήποτε, δωρεάν και ανώνυμα, να κάνει το γρήγορο τεστ για τον HIV και την ηπατίτιδα Β και C.   

 «Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης 

Οι εθελοντές του συλλόγου εξέθεσαν τον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οροθετικοί σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, όμως του μίλησαν επίσης και για ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Μητσοτάκης: Nα γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία η σεξουαλική αγωγή Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ το Checkpoint. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάζονται σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική δομή, η οποία τόσα έχει προσφέρει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού του HIV και έχει με τον τρόπο της βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους. Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει. Γι' αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση, είναι τόσο σημαντική. Και γι' αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint, έχει πάρα πάρα πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε, μετά το πέρας της επίσκεψής του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαι, όμως, εδώ για να στείλω και ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2018 -μπαίνουμε σε λίγο στο 2019- πρέπει να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις. Η επένδυση για το παρόν, είναι η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη λήψη της σωστής θεραπείας, που όχι απλά θεραπεύει όσους έχουν τον ιό, αλλά τους επιτρέπει και να μην τον μεταδίδουν σε άλλους συμπολίτες τους», υπογράμμισε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM