Μητσοτάκης: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και καταψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και καταψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό Facebook Twitter
2

Βέβαιος για εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως «σε 12 μήνες, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω νωρίτερα κατά μία εβδομάδα στη ΔΕΘ για να την εγκαινιάσω».

«Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Στο ξεκίνημα της ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «Η φετινή ΔΕΘ γίνεται στη σκιά ενός μεγάλου πένθους. Η συγκυρία αποτελεί θλιβερό επίλογο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης», αλλά και πως «Έχει σπάσει το συμβόλαιο που μας κρατούσε ενωμένους ως κοινωνία, αυτή η άρρητη συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, μεταξύ παραγωγής και οικονομίας».

Επίσης εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για «την αύξηση της υπογεννητικότητας» καθώς έτσι «η Ελλάδα σταδιακά γερνάει και χάνει τον οικονομικό της δυναμισμό», ενώ προειδοποίησε πως «O κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής» για να ζητήσει «από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης».

«Σε 12 μήνες θα έλθω στην ΔΕΘ ως πρωθυπουργός» είπε ακόμα, ενώ συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση, ανέφερε πως «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο στη συνέχεια για έξι στόχους που «μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και συμπόρευσης μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας».

Όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. Στόχος δεύτερος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά. Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία. Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας και Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες».

«Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%. Το χρέος της να μειωθεί δραστικά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ακόμα πως «Τα επόμενα πέντε χρόνια να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους».

Στη συνέχεια κατέκρινε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «λάθος και καταστροφικό το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την υπογραφή των δανειστών», αλλά και πως «Θα κόψουμε την θηλιά που στραγγαλίζει την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην οικονομία και ειδικά στην φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα μειώσουμε παντού την φορολογία και τις εισφορές» ενώ υποσχέθηκε και «δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων». Συνεχίζοντας είπε ακόμη πως «ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα» και ότι «μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος».

Τέλος «Υλοποιούμε στα επόμενα δύο χρόνια τη δέσμευση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%» ενώ «αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών».

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί».

Στο θέμα των συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό» και συμπλήρωσε ότι «Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%».

Ακόμα «Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις» για να εξηγήσει πως «Η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου που θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα».

Την πάγια θέση της ΝΔ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, τονίζοντας πως η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως πρόκειται για μια «Συμφωνία ντροπής για το σκοπιανό» που «εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας».

Παράλληλα έστειλε και μήνυμα στην κυβέρνηση των Σκοπίων, πως «αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Kαι τώρα που ακούσαμε και τους δύο βασικούς πυλώνες της τρέχουσας πολιτικής σκηνής μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής.Τηρήθηκε η παράδοση των χρόνων της κρίσης, που θέλει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να υπόσχεται περισσότερα από τον πρωθυπουργό.Τηρήθηκε επίσης η παράδοση που θέλει την αντιπολίτευση να μην μιλάει συγκεκριμένα. Καλή η μείωση των φόρων. Σε ποιους όμως θα δοθεί και πως , δηλαδή με ποιες περικοπές, θα αντισταθμιστεί. (Δεν θέλω να ακούσω τα περί "λίπους του Δημοσίου", περιμένω κάτι πιο πρωτότυπο).Φαίνεται ότι οι σχετικά μικρές μειώσεις και αναπροσαρμογές των φόρων και εισφορών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προσυμφωνημένες με τους θεσμούς. Όπως φαίνεται ότι το "εγχείρημα" (μη περικοπή) των συντάξεων δε θα προχωρήσει. Άρα έχουμε και το "επιτρεπόμενο πλαίσιο" άσκησης πολιτικής το οποίο οι "θεσμοί" δεν αλλάζουν τόσο εύκολα και σίγουρα όχι ανάλογα το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα.Και ολίγον Μακεδονικό.... "καταψηφίζουμε αλλά δεν ανατρέπουμε" τη συμφωνία ... η κορυφαία τζάμπα μαγκιά από τον "υπεύθυνο" αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι είναι όταν είσαι φιλελεύθερος με Αδωνι και Βορίδη. Αλλά πόσο θα καταφέρεις να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ... και ποιο θα πέσει πρώτο;Εξαιρετικά προβλέψιμη εμφάνιση που σε μερικές μέρες θα έχει ξεχαστεί πλήρως!
Στόχος έβδομος :Όλοι οι έξι στόχοι να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το 2121 και να γιορταστούν με την συμπλήρωση 300 χρόνων από την έναρξη του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα.Όσον αφορά στο «αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», βλέπω τον Μητσοτάκη να παθαίνει το σύνδρομο ηρωϊσμού "Αλέξης 2015".Ήτοι, όπως ο Αλέξης παρακάλαγε μέσα του στο δημοψήφισμα 2015 να βγει το "ναι" για να μην κωλοτουμπιάσει, έτσι και ο Κυριάκος δεν θα ψηφίσει μεν, αλλά θα παρακαλάει να κυρωθεί η συμφωνία με σχετική πλειοψηφία για να αποφύγει το πικρό ποτήρι "και τώρα τι κάνω ;" .Άσε που θα θυμάται την πολιτική φιλοσοφία του πατέρα του για το θέμα και θα συγχύζεται, γιατί κι αυτός έμπλεξε με τον Σαμαρά.