Μητσοτάκης για φωτιές: Μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Θα είμαστε αμείλικτοι με εμπρηστές

Μητσοτάκης για φωτιές: Μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Θα είμαστε αμείλικτοι με εμπρηστές Facebook Twitter
Φωτ. Eurokinissi
0

Στις φονικές και καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δύσκολες και πολύ στενάχωρες» καθώς «θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς και δυο συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη τη Μεσόγειο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πιο έντονα ίσως και από ό,τι οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει. Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να είναι και άλλοθι. Η χώρα μας οφείλει να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα για να μειώσει όσο είναι εφικτό τις επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι».

«Αν είναι από αμέλεια, είναι ασυγχώρητη. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM