Την εκτίμηση ότι σήμερα ή αύριο οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα φθάσουν τις 200.000 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερος, «πλην όμως είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών».

 

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των εμβολίων έκανε λόγο για πιέσεις από την πλευρά της Αθήνας:  «έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια [...] θα έχουμε και ένα ακόμα εμβόλιο το οποίο πιστεύω ότι θα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα προστεθεί στη φαρέτρα των εμβολίων».

 

Μητσοτάκης για εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια

 

Χαρακτήρισε σωστή τη στρατηγική της Ελλάδας να διαφυλάξει τη δεύτερη δόση, ώστε – όπως είπε – να είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση.

 

«Το εμβόλιο σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει όταν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις» ανέφερε.

 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς, «άρα υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα. Σχετικά με τις μεταλλάξεις ο πρωθυπουργός είπε ότι δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων η κυβέρνηση οφείλει να «δίνει χρόνο» μεταξύ των αποφάσεων. 

 

Σακελλαροπούλου: Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση

 

Την εκτίμηση, ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, καθώς, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ο ιός είναι μια συνεχής και ενεργή απειλή, εξέφρασε από την πλευρά της η κα. Σακελλαροπούλου.

 

«Είναι πράγματι αναγκαίο, όπως το είπατε και εσείς, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αυτή που επιδείξαμε ως τώρα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε για το καλό όλης της κοινωνίας».

 

Παράλληλα, τόνισε ότι ελπίζει να «είναι προσωρινές οι δυσκολίες στην παράδοση των εμβολίων, ώστε να καταφέρουμε και εμείς, μαζί με όλη την Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας. Όπως φαίνεται, είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι στην πανδημία αυτή τη στιγμή».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr