Μητσοτάκης για άδεια στον Κουφοντίνα: «H δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»

Μητσοτάκης για άδεια στον Κουφοντίνα: «H δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» Facebook Twitter
0

O Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη θα συνεδριάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με αντικείμενο το αν θα αναιρέσει ή όχι όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφο της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, 3 παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ