Ο εμβολιασμός προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για πολλά περισσότερα εμβόλια, αλλά υπάρχουν περιορισμοί από τις εταιρείες και τις συμφωνίες.

 

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

 

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα εμβόλια, αλλά υπάρχουν περιορισμοί από τις εταιρείες και τις συμφωνίες

 

«Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, στην «εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη άσκηση» του εμβολιασμού και χαρακτήρισε συγκινητική την εικόνα των ηλικιωμένων που κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

 

«Βλέποντας πίσω από τις μάσκες τα χαμόγελα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας -θα μπορούσε να είναι οι μανάδες μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας- διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η ελπίδα και η αισιοδοξία δεν έχουν ηλικία», σημείωσε.

 

Από το απόγευμα της Παρασκευής έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 80-84 ετών. «Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιώθηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr