Για εκλογές κανονικά στο τέλος της τετραετίας «όπως ορίζει το Σύνταγμα» έκανε λόγο μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών».

 

Απευθυνόμενος στους υπουργούς ανέφερε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

 

«Όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές [οι εκλογές] θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας» κάνοντας λόγο για παραφιλολογία σεναρίων.

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις είπε ότι αυτές θα συνεχιστούν, εκτιμώντας ότι θα αναθεωρηθεί στο 6,1% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2021.

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown»

 

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο πρωθυπουργός είπε πως «ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα».

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown. Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ