Μητσοτάκης: Διαλύουν και το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Μητσοτάκης: Διαλύουν και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παραίτηση του καθηγητή Κώστα Γραμμένου, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. 

«Η κυβέρνηση βάλθηκε να διαλύσει και το Διεθνές Πανεπιστήμιο» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την παραίτηση του καθηγητή, που διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος από την έναρξη λειτουργίας του, το 2006.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η παραίτηση του κ. Γραμμένου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αποδίδεται στην εναντίωσή του στα σχέδια του υπουργού, για συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο κ. Γαβρόγλου έκανε δεκτή την παραίτηση.

«Θα ήταν ευτύχημα αν η επίσκεψη της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη άφηνε πίσω της μόνον τα εγκαίνια των μουσαμάδων του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να γκρεμίζει και ό,τι είναι ξένο με τις ιδεοληψίες της. Τώρα βάλθηκε να διαλύσει το μοναδικό Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας που λειτουργεί υποδειγματικά από το 2008 στη Θεσσαλονίκη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το κατήγγειλε παραιτούμενος ο ίδιος ο πρόεδρός του, ο διακεκριμένος καθηγητής Κώστας Γραμμένος ο οποίος αρνείται να μετατραπεί το πανεπιστήμιο σε ινστιτούτο, ενσωματώνοντας τμήματα ΤΕΙ χωρίς καμία αξιολόγηση, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση», προσθέτει.

«Θέλω να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους: Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλα ιδρύματα χωρίς καμία επεξεργασία, αξιολόγηση και διαβούλευση, απλά δεν θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κύριος Γραμμένος, ξεκίνησενα εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1962.

Την περίοδο 1973-1974 υπήρξε εμπειρογνώμων στα ναυτιλιακά χρηματοοικονομικά της ίδιας τράπεζας. Από το 1977 έως και το 1982 εργάστηκε σαν ανεξάρτητος ερευνητής και σύμβουλος.

Από το 1982 δίδασκε σαν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου, στο οποίο έγινε καθηγητής Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών το 1986, ιδρύοντας και την ομώνυμη σχολή.

Το 1984 ίδρυσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα αυτόν, το 1997 στον τομέα Logistics, Εμπόριο και Χρηματοοικονομικά και το 2002 στον τομέα Ενέργεια, Εμπόριο και Χρηματοοικονομικά.

Είναι αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Σίτι και επικεφαλής της προπτυχιακής σχολής του Cass Business School του ιδίου πανεπιστημίου. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος του Αλέξανδρου Ωνάση και του American Bureau of Shipping. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Ναυτιλιακών Οικονομολόγων από το 1998 έως το 2002.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ