Μετάλλαξη Όμικρον - Γεωργιάδης: Δεν έχω αποκλείσει ποτέ άλλο μέτρο, πλην του lockdown

Μετάλλαξη Όμικρον - Γεωργιάδης: Δεν έχω αποκλείσει ποτέ άλλο μέτρο, πλην του lockdown Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας ωστόσο ένα γενικό lockdown.

Ήδη, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την Όμικρον, καθώς «από αύριο για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να έχει εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού κι ένα αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για ένα μέτρο που δυσκολεύει την πρόσβαση στη χώρα την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, «καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου σημειώνοντας: «Ξέρουμε σήμερα από τους μελέτες ότι η τρίτη δόση του εμβολίου προστατεύει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και από την Όμικρον, άρα είναι μείζον να κάνουμε όλοι την τρίτη δόση».

Υπογράμμισε δε ότι «πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ