Το Μαξίμου «σηκώνει το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Το Μαξίμου «σηκώνει το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Μαξίμου σχεδιάζει να κάνει «ρελάνς» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τις αναθέσεις υπηρεσιών ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πανδημία καθώς και για τις μετρήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως «άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν για μία τέτοια συζήτηση» προσθέτοντας πως «θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής, καθώς «και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll».

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίαζε για την σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης πως «οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή».

Η κυβέρνηση αναμένεται τώρα να διευρύνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης και τα έτη 2015 έως 2019 ώστε να εξεταστούν, όπως μεταφέρουν πολιτικές πηγές, φαινόμενα χειραγώγησης ΜΜΕ και στήσιμο καναλιών και εφημερίδων προσκείμενων στην τότε κυβέρνηση.

«Η δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τη μειοψηφία είναι μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την τελευταία αναθεώρηση του άρθρου 68. Συνεπώς, βλέπουμε στην πράξη ότι σεβόμαστε τη μειοψηφία και της δίνουμε δικαιώματα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας πως η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και τις ημέρες της τετραετίας 2015 – 2019».

Τις προθέσεις της κυβέρνησης φαίνεται να συμμερίζεται και το ΚΙΝΑΛ, με την βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου να δηλώνει πως το κόμμα είναι πάντα υπέρ της διερεύνησης «κάθε σκιάς»: «Αν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς ως προς τη διάθεση μας για διαφάνεια παντού, θα ήταν χρήσιμο αυτά να τα διερευνήσουμε όχι για τα τελευταία 2,5 χρόνια μόνο αλλά και για τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν και για την περίοδο εκείνη πολλά θέματα που πρέπει να δούμε και θέματα δημοσκοπήσεων (...) ελάχιστες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά 10 και περισσότερες μονάδες, όταν το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αντίστροφο. Έλεγχος λοιπόν για τα πάντα και τους πάντες από το 2015 και μετά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ