ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μάρδας: Συνεχίζεται η πίεση από τους δανειστές για τις συντάξεις

Μάρδας: Συνεχίζεται η πίεση από τους δανειστές για τις συντάξεις Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
9

Οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για μειώσεις στις συντάξεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας όμως ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης.

«Συνεχίζεται αυτή η πίεση, με την έννοια ότι είναι μία θέση τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει θέσει τέσσερις κόκκινες γραμμές, μια από τις οποίες «είναι πως δεν θα δεχτούμε νέα μείωση των συντάξεων και των μισθών».

«Η κυβέρνηση προτείνει το εξής απλό: Θέλετε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι τόσα δισ. ως πρωτογενές πλεόνασμα, εμείς θα σας τα δώσουμε με έναν άλλον τρόπο σε σχέση με αυτόν που συνηθίζατε στο παρελθόν. Αυτή είναι η νέα κουλτούρα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από το εξωτερικό ότι τα χρήματα τελειώνουν, σημείωσε πως «όταν "τρέχει" μια διαπραγμάτευση και όταν υπάρχουν αρκετές διέξοδοι ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας μιας οικονομίας, τα όσα ακούγονται είναι μια δική τους υπόθεση, έχουν τα δικά τους ερευνητικά κέντρα τα οποία υπολογίζουν με όποιον τρόπο τη ρευστότητα της οικονομίας, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάνουν λάθος».

9

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Είναι στα όρια της παραφροσύνης. Το 2000 ο Γιαννιτσης έλεγε ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο. Πήγαν να τον φάνε. Δέκα χρόνια μετά πτωχεύσαμε. Δεν τους φτάνει όμως αυτό. Κανένας δεν αγγίζει τις ιερές αγελάδες. Οι συνταξιούχοι κάτω των 55 χρειάζονται το 66% του ΕΝΦΙΑ. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που δίνουν εισφορές. Η μέση σύνταξη είναι μιάμιση φορά ο κατώτατος... Οι κακοί ξένοι μας φταίνε όμως. Προτιμούν να πέσει η χώρα πάρα να στενοχωρήσουν τον καλύτερο πελάτη. Γιατί φεύγουν τα παιδιά στα 23 τους; Μα για να μην πληρώνουν εισφορές/ φόρους περισσότερο από το μισθό τους ΑΝ καταφέρουν και βρουν μια δουλειά.
Μια ερώτηση: Οτάν μιλάμε για συντάξεις ανώ των 1500 ευρώ, τι ποσοστο συνταξιούχων εννοούμε, ποιοι κλάδοι έχουν τέτοιες συντάξεις ( ο κλαδος των διπλ. Μηχανικών που ξερω , δεν δίνει περισσότερο απο 1300 ευρώ) και τι ακριβως θα απέδιδε αυτό;
Μιλάμε για συντάξεις του δημοσίου και είναι όλες πανω απο 1500. Τα ποσα που θα γλιτώσουμε σε φόρους θα είναι τεραστια και με προοπτική ετών. Ολοκληροι ενφια κλπ
Κι εγώ θα έλεγα να μην κόψετε τις συντάξεις, αν βέβαια έχετε λεφτά να τις πληρώσετε. Αν όμως δεν έχετε; Τι θα κάνετε; Θα επιστρέψετε στη δραχμή και θα πληρώνετε συντάξεις με πληθωριστικές δραχμές; Για σκεφτείτε το λίγο.
Αν δεν κόψετε τις μεγάλες συντάξεις και τις συντάξεις των κάτω των 60 από που θα δώσετε το πρωτογενές πλεόνασμα; Από φόρους, το δοκίμασαν και οι προηγούμενοι και γι αυτό έπεσαν, λεφτά απ' έξω δεν σας δίνουν, άρα τι; Θα κόψετε απ' το λεφτόδεντρο; Αφήστε τις κόκκινες γραμμές και τα παχιά λόγια και πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα συνταξιοδοτικό σύστημα με συντάξεις πάνω από 1200 ευρώ, με επικουρικές, με συνταξιούχους 50ρηδες κλπ κλπ. Οι συντάξεις θα κοπούν γιατί ΔΕΝ γίνεται αλλιώς, ότι κόκκινες γραμμές κι αν βάλετε. ΔΕΝ γίνεται να φεύγουν οι 25ρηδες μετανάστες για να παίρνουν συντάξεις 50ρηδες πρώην μπάτσοι και στρατιωτικοί ή μητέρες με ανήλικο τέκνο.
Έτσι ακριβως Ιδιώτη! Πραγματική μεταρρύθμιση είναι να κόψεις απο τους παχυλους, απαραδεκτους μισθούς και συντάξεις και να τα ρίξεις στην πραγματική οικονομία! Απο που θα βρεθεί το χρήμα αν όχι απο αναπτυξη? Οι φόροι καταστρεφουν την αναπτυξη. Μπήκαν μονο για να οφεληθουν τα πελατακια του πολιτικού συστηματος. Και έρχονται τώρα οι υποτιθέμενοι "αριστεροί" να μας πουν για κόκκινες γραμμές και σαχλαμάρες.
Μήπως, αγαπητέ Δον, πρεπει να δουμε κάποια στιγμη τα της ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ και ΕΙΣΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ; Και ειδικότερα δε στα ταμεία των ελ. επαγγελματιών;Καλη η διαρκης κλαψα για τα υποτιθεμενα προνόμια των αλλων , δεν κοιτάμε όμως και τα του οίκου μας;Εγώ στα 65 μου θα ήθελα μια σύνταξη των 1300 ευρώ , να έχω πληρώσει όμως και όχι να μου φταίνε παντα οι άλλοι!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ