Μάκης Βορίδης: «Δεν θα ψηφίσω τον γάμο ομόφυλων – Ακαδημαϊκού χαρακτήρα η συζήτηση»

Μάκης Βορίδης: «Δεν θα ψηφίσω τον γάμο ομόφυλων – Ακαδημαϊκού χαρακτήρα η συζήτηση» Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex/ΕΡΤ
0

Αντίθετος στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν και εφόσον έρθει στη βουλή σχετική νομοθετική διάταξη, δεν θα την ψηφίσει.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24. 

«Είναι ζήτημα πλέον του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», ανέφερε.

Και πρόσθεσε «από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”».

«Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM