Λυκούδης: Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών

Λυκούδης: Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
0

Ο Σπύρος Λυκούδης επανέλαβε την απόφασή του να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ ότι είναι η αρχή μιας νέας εποχής», ανάφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Αναγνώρισε, παράλληλα, ότι «υπάρχουν ανοικτά προβλήματα» τονίζοντας ότι «ο χρόνος θα δείξει αν έχει και ιστορική ανθεκτικότητα».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών εξ ορισμού αποτελεί προϊόν συμβιβασμού. Δύσκολου, αλλά αναγκαίου. Ούτε θριαμβολογίες και εργαλειοποίηση της από πλευράς κυβέρνησης χρειάζονται ούτε και κινδυνολογίες από την αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Ακόμα, ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως «αρχή μιας νέας εποχής», σημειώνοντας ότι «έχει θετικό άξονα ως προς την ονομασία, που αποτελούσε πάγια εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων».

Έμφαση έδωσε, επίσης, στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση, ενώ τόνισε την ανάγκη να πάψουν όλες οι πλευρές «να ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

«Δεν υπάρχει εμείς και εσείς. Απαιτείται από όλους σεβασμός στις αντίθετες απόψεις, διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εθνικές και επικίνδυνες περιπέτειες», επισήμανε.

Ο Σπύρος Λυκούδης ζήτησε επίσης να «σέβονται τον πατριωτισμό των άλλων» όσοι διαδηλώνουν και αντιτίθενται στην Συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM