ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Λαπαβίτσας: Δεν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή

Λαπαβίτσας: Δεν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
2

Δεν θα ψηφίσει ό,τι και να έρθει στη Βουλή δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, θέτοντας ως προσωπική του «κόκκινη γραμμή» τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, τόνισε ότι «προφανώς δεν θα ψηφίσω ό,τι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ότι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα 'ρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας».

«Ιδιωτικοποιήσεις είναι και για μένα και για πολλούς άλλους κόκκινη γραμμή και γι' αυτό θέλω να δω τι ακριβώς προτείνεται και πως. Βγήκαμε και είπαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας», είπε.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση που κάνει λόγο για παραχώρηση του ΟΛΠ, των αεροδρομίων και του ιπποδρόμου, απάντησε ότι «πρέπει να τα δούμε συγκεκριμένα να δω τι ακριβώς προτείνεται και στη βάση αυτή θα ψηφίσω κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι».

«Δεν είναι κάτι καινούριο να υπάρχουν συζητήσεις, διαφωνίες και εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα αυτό είναι η δύναμή του και γι' αυτό είναι εδώ που είναι. Όσοι ποντάρουν σε διασπάσεις, παρενθέσεις και σχηματισμό άλλων κυβερνήσεων θα απογοητευθούν διότι υπάρχει πολύ έντονος συνδετικός ιστός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες και τις συζητήσεις μας. Είμαστε ενωμένοι και θα παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Euroworking Group δήλωσε ότι «δεν περιμένει πολλά πράγματα σήμερα» και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια αντιμετώπιση λογική προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Ευρώπης θα πρέπει να χαλαρώσουν ορισμένοι όροι ρευστότητας».

«Η τεχνική διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πάρει χρόνο. Πιστεύω όμως ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ή κάπου τόσο θα υπάρξει κάποια διευθέτηση στη βάση των προτάσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στάσης πληρωμών ή άλλα ευφάνταστα σενάρια και θα πάμε τον Ιούνιο όπως έχουμε υπολογίσει και εκεί θα τεθεί και θέμα χρέους και γενικότερα θέμα κατεύθυνσης της χώρας» σημείωσε.

2

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ο τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός της χώρας κανένα μήνα ακόμα. Η λίστα που έστειλαν στην τρόικα δεν θα έχει καμία σχέση με την τελική λίστα. Όταν ακούς βουλευτές του Σύριζα να λένε ότι δεν θα ψηφίσουν ακόμα και την λίστα που στείλαμε καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για παράνοια που όταν έρθει η ψήφισή της στην βουλή θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης. Που ήδη θα είχε γίνει αν είχαν φέρει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα πάμε σε εκλογές αλλά αν γίνει συγκυβέρνηση με ΝΔ αποκλείεται να δεχτεί η ΝΔ τον τσίπρα πρωθυπουργό.
Ωραία όνειρα βλέπεις. ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ θα είναι η καταστροφή του. Πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές. Βέβαια αν συγκυβερνήσουν τότε στις επόμενες εκλογές με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ και διαλυμένη ΝΔ θα έχουμε κυβέρνηση ΧΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ