«Φοιτητική διαδικασία» χαρακτήρισε τη στάση περίπου 50 φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που οδήγησε στον εγκλωβισμό 30 πανεπιστημιακών στο κτίριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. 

 

«Υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ήταν μία φοιτητική διαδικασία αυτό που έγινε», σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

 

Οι φοιτητές ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξει απόφαση κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική σχολή.

 

Τελικά η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα στις 10π.μ ενώ, λίγη ώρα μετά την λήξη του επεισοδίου, οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική σχολή.

 

Για τον Πάνο Καμμένο και τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρίτσης σχολίασε πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι της αριστεράς είναι εκπαιδευμένοι να κοιτάζουν ιστορικά και στρατηγικά. Ιστορικά ο Καμμένος δεν εμπόδισε καμία από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στρατηγικά το μείζον του να ολοκληρώσει το σχέδιό της η κυβέρνηση προηγείται των τριβών».