Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok. 

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα έπειτα από μήνες, δηλώνοντας ότι θα απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Ακολούθησε νέο βίντεο, στο οποίο αναφέρεται στα μέτρα για την ακρίβεια, αναγνωρίζοντας πως είναι «πολύ επίμονη», ειδικά στα τρόφιμα. 

«Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν», λέει ο πρωθυπουργός στο βίντεο. 

Στη συνέχεια, αναφέρεται στα τρία μέτρα. Το πρώτο, είναι η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Αυτή προβλέπει ότι «όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι πια υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση; Τη βλέπουμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τη γνωρίζουμε, έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους», εξηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το δεύτερο μέτρο είναι πως όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα του e- Καταναλωτή καθημερινά τις τιμές τους για τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο», το οποίο «βοηθάει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες». 

Η «ταμπέλα με το νούμερο 5» είναι το τρίτο μέτρο στο οποίο αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο. «Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει -5%. Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο», συμπληρώνει. 

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Abcabc ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM