Κυβερνητικές πηγές: Να τι είπε ο Πρωθυπουργός στη Μέρκελ

Κυβερνητικές πηγές: Να τι είπε ο Πρωθυπουργός στη Μέρκελ Facebook Twitter
0

Στη διεξοδική συζήτηση που είχαν για την ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τις θετικές επιδόσεις της, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταση στην ποσοτική χαλάρωση.

 

Όπως αναμενόταν, ειδική μνεία έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει τον προβληματισμό του για τη στάση που κρατά το Ταμείο στη διαπραγμάτευση, όπως και για την πιθανή επιθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

 

Κατά την άποψη του πρωθυπουργού, η καθυστέρηση της απόφασης του ΔΝΤ όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεδομένης και της πολιτικής αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες.

 

Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κρίσιμη καμπή των ευρω-τουρκικών σχέσεων, όπως και ότι Κυπριακό και προσφυγικό έχουν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό.

 

Αναλύοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε πως είναι κρίσιμη η διατήρηση της ευρω-τουρκικής συμφωνίας. Ταυτόχρονα δε, επιβάλλεται και άλλα κράτη της ΕΕ να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, τόσο άμεσα σε επίπεδο μετεγκατάστασης και παροχής στελεχών, όσο και μακροπρόθεσμα.

 

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο αναφορικά με τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό και τη σημασία των διμερών, ελληνο-τουρκικών διαβουλεύσεων, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση της πολυμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό. Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του να πάρει ενεργό ρόλο η ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM