Κρίσιμη ομιλία σήμερα της Μέρκελ στην γερμανική Βουλή

Κρίσιμη ομιλία σήμερα της Μέρκελ στην γερμανική Βουλή Facebook Twitter
German Federal Government / SOOC
0

Ομιλία στη Βουλή θα απευθύνει σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ η καγκελάριος θα προσπαθήσει να αποκλιμακώσει με την ομιλία της την ένταση.

Η ομιλία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος), λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος του είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η πλευρά των δανειστών ετοιμάζει μία σχετικά βελτιωμένη πρόταση για να παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά.

Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να επαναλάβουν την συνομιλία τους όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέψει από τη Ρωσία όπου μεταβαίνει σήμερα.

Πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται έτοιμος να προτείνει εναλλακτικές επιλογές στα σκληρά μέτρα που για την ελληνική κυβέρνηση αποτελούν κόκκινες γραμμές και έχουν προκαλέσει μεγάλη ένταση.

Στο Ασφαλιστικό θα προταθεί ως εναλλακτική επιλογή να προχωρήσει η κυβέρνηση γρήγορα σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, και οι υπόλοιπες αναγκαίες αλλαγές να μετατεθούν για αργότερα και μετά τις σχετικές μελέτες.

Ακόμη, δέχονται να καλυφθεί μέρος του κενού με περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM