Κρίσιμη ομιλία σήμερα της Μέρκελ στην γερμανική Βουλή

Κρίσιμη ομιλία σήμερα της Μέρκελ στην γερμανική Βουλή Facebook Twitter
German Federal Government / SOOC
0

Ομιλία στη Βουλή θα απευθύνει σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ η καγκελάριος θα προσπαθήσει να αποκλιμακώσει με την ομιλία της την ένταση.

Η ομιλία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος), λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος του είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η πλευρά των δανειστών ετοιμάζει μία σχετικά βελτιωμένη πρόταση για να παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά.

Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να επαναλάβουν την συνομιλία τους όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέψει από τη Ρωσία όπου μεταβαίνει σήμερα.

Πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται έτοιμος να προτείνει εναλλακτικές επιλογές στα σκληρά μέτρα που για την ελληνική κυβέρνηση αποτελούν κόκκινες γραμμές και έχουν προκαλέσει μεγάλη ένταση.

Στο Ασφαλιστικό θα προταθεί ως εναλλακτική επιλογή να προχωρήσει η κυβέρνηση γρήγορα σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, και οι υπόλοιπες αναγκαίες αλλαγές να μετατεθούν για αργότερα και μετά τις σχετικές μελέτες.

Ακόμη, δέχονται να καλυφθεί μέρος του κενού με περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ