Κουτσούμπας: «Τα κοράκια των Βρυξελλών δεν έχουν αγωνία για το αν η νέα κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη»

Κουτσούμπας: «Τα κοράκια των Βρυξελλών δεν έχουν αγωνία για το αν η νέα κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε από την Λιβαδειά ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική του ομιλία στην πλατεία της πόλης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προσδιόρισε την εξάρτηση την οποία έχουν όλα τα άλλα κόμματα από το διευθυντήριο των Βρυξελλών τονίζοντας ότι «πριν προλάβει να ορκιστεί η κυβέρνηση συνεδριάζει το Eurogroup» και σχολίασε πως «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία για το αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη η συνεργασίας, για το ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, για το ποιος θα είναι υπουργός των οικονομικών» τονίζοντας με νόημα πως «ό,τι και να προκύψει τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν»


«Στις 8 Ιούλη θα ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που θα πρέπει να καλυφθούν», πρόσθεσε.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε πως η Βοιωτία «είχε δώσει περίπου 42% στο ΣυΡιζΑ στις προηγούμενες εκλογές» χωρίς όπως είπε «να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες κατά γράμμα» όπως τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καλώντας τους πολίτες «να μην ακούνε τα διάφορα διλήμματα τα οποία τίθενται για τους γνωστούς λόγους» όπως είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε την κρισιμότητα των εκλογών για την Βοιωτία σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε την έδρα για πρώτη φορά στην Λιβαδειά» όπως είπε καλώντας τα μέλη του φίλους του κόμματος του «να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες από σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε του συγκεντρωμένους «να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις αιματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και συνέχισε λέγοντας «ελάτε να πάρουμε πίσω τις φωτογραφίες των ηρώων μας. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, όλων των αγωνιστών ηρώων μας. Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά που τους χωρά όλους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι όλων μας. ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να καταθέσει προτάσεις μόλις συγκροτηθεί η επόμενη βουλή οι οποίες και θα αφορούν την κατάργηση των μνημονιακών νόμων είτε θα αφορούν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με τους εργάτες και τους επαγγελματίες .

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς χαιρέτισε η Νατάσα Τάτση που είναι υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, ο Πέτρος Αρκουμάνης επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας αλλά και ο αγρότης συνδικαλιστής Γιάννης Βάγγος ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν παρών ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης . Χαιρετισμό απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά που σημείωσε πως έχει αποδειχθεί ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM