Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την αναφορά Μητσοτάκη στο Μάτι κατά τη Σύνοδο του ΟΗΕ: «Τυμβωρυχία»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την αναφορά Μητσοτάκη στο Μάτι κατά τη Σύνοδο του ΟΗΕ: «Τυμβωρυχία» Facebook Twitter
1

Με σκληρές δηλώσεις ο Αλέξης Χαρίτσης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και τις αναφορές στην πυρκαγιά στο Μάτι, για να απαντήσει άμεσα, σε επίσης σκληρό ύφος του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη» κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, διατυπώνοντας, παράλληλα, την απαίτηση, να ζητήσει συγγνώμη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε σε «κωλοτούμπα» αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά, κάνοντας λόγο για «"ακραία καιρικά φαινόμενα" και για την κλιματική αλλαγή».

Αναλυτικά, «μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- "κωλοτούμπα", από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για "ακραία καιρικά φαινόμενα" και για την κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα»

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ : Μην παίζετε με την φωτιά. Σας ξεπερνάει, είναι ακομμάτιστη και ούτε κωλοτούμπες κάνει. Μην την μπλέκετε με την μικροπολιτική σας. Δεν ξεχνάμε εξάλλου το 2007 στην Πελοπόννησο.Επειδή φέτος λοιπόν δεν είχαμε νεκρούς, δεν είναι λόγος να κορδώνεται η ΝΔ.Δεν πιστώνεται 'έργο" επειδή έκανε το αυτονόητο να απομακρύνει έγκαιρα τον πληθυσμό.Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι δεν έκανε ούτε αυτό και το πλήρωσε.Δεν είναι όμως χωρίς αξία τα χιλιάδες στρέμματα δάσους και η πανίδα που χάθηκαν ΚΑΙ φέτος. Η πρόληψη σώζει και πρόληψη δεν υπάρχει.Φάουλ και οι δύο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ