Κομισιόν: Αξιολογούμε «με επιμέλεια και προσοχή» τις νέες ελληνικές προτάσεις

Κομισιόν: Αξιολογούμε «με επιμέλεια και προσοχή» τις νέες ελληνικές προτάσεις Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πρωί τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί «με επιμέλεια και προσοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. Υπενθύμισε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Σε ερώτηση αν οι νέες ελληνικές προτάσεις κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM