Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

 

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει ότι η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη.

 

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναδημοσίευσε λίστα με ονόματα νηπίων μεταναστών στον λογαριασμό του στο Twitter. Η εν λόγω λίστα δημοσιεύτηκε αρχικά στο meaculpa.gr, τον ιστότοπο που ανήκε στον ίδιο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2019. Η ανάρτησή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media, αλλά και στην αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τη διαγραφή του βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά»