ΚΙΝΑΛ: Ευρύτατη νίκη του Ανδρουλάκη - Ο Παπανδρέου τον κάλεσε και του έδωσε συγχαρητήρια

ΚΙΝΑΛ: Ευρύτατη νίκη του Ανδρουλάκη - Ο Παπανδρέου τον κάλεσε και του έδωσε συγχαρητήρια Facebook Twitter
0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αφού σήμερα κατάφερε μια σαρωτική νίκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στον β' γύρο των εκλογών. 

Ο κ. Παπανδρέου ήδη τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη και του έδωσε συγχαρητήρια. Με το 95,07% των ψήφων καταμετρημένο ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 67,90% (132.309 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου 32,01% (62.537 ψήφοι).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί στις περισσότερες περιφέρειες του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλπες ακυρώθηκαν σε τρία εκλογικά κέντρα στον Αγχίαλο του Βόλο, στην Ερέτρια και στον Ορχόμενο που καταγράφηκε ένα επεισόδιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις 22:00.

Λίγο μετά τις 9:20, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις πρώτες δηλώσεις από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου. «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά, ώστε να φτιάξουμε μια πλειοψηφούσα παράταξη».

Τον Νίκο Ανδρουλάκη συνεχάρη λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε δεχθεί νωρίτερα και τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια του αντιπάλου του, Γιώργου Παπανδρέου, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου εξέφρασε την ελπίδα για ένα «μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ