ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα- Με συμμετοχή της ΕΥΠ η έρευνα για τη φωτιά στον Έβρο

Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα - Το χειρότερο καταγεγραμμένο καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», τόνισε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 της Τετάρτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που για τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα. 

«Και σήμερα συνεχίζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών μας, των ένστολων, των εθελοντών πυροσβεστών και των απλών πολιτών στα παράλληλα μέτωπα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη τις επόμενες ώρες. όλες μας οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην ανάσχεση των μετώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλια για τις φωτιές

«Από την Παρασκευή έχουμε αντιμετωπίσει 355 δασικές πυρκαγιές. Μόνο το τελευταίο 24ωρο 209 νέες εστίες, ενδεικτικό την πολύ κατάστασης που αντιμετωπίζουμε είναι ότι παράλληλα με τη mega πυρκαγιά στον Έβρο χτες, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 9 μεγάλης επικινδυνότητας πυρκαγιές στην Αττική, 6 στη Βοιωτία και μια στην Αττική». 

«Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας δίνει το 110% των δυνάμεών του παρά τη πολυδιάσπαση των εναέριων και επίγειων μέσων που αντιμετωπίζουμε». Σημείωσε δε, ότι, τα εναέρια μέσα, έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας.

Ακόμη, τόνισε ότι «δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα επακόλουθα της κλιματικής αλλαγής».

Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά ούτε και περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση, «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

«Οι 15 παράλληλες εστίες από ξημερώματα του Σαββάτου στον ‘Εβρο σε συνδυασμό με τις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας και τους δυνατούς ανέμους δημιούργησαν ένα τεράστιο μέτωπο» είπε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας ότι «το ανακριτικό της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή της ΕΥΠ και τη συνδρομή της ΕΛ. ΑΣ. διεξάγει έρευνα».

Βασίλης Κικίλιας για φωτιές: «Επτά περιοχές τέθηκαν για πρώτη φορά σε κατάσταση συναγερμού 5»

«Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα και εκδίδεται ο χάρτης επικινδυνότητας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, καθώς «επτά περιοχές στη χώρα τέθηκαν για πρώτη φορά σε κατάσταση συναγερμού 5, δηλαδή διπλάσιες από το 2021, πενταπλάσιες από το 2019 και επταπλάσιες από το 2012». 

Μαζί με τον κ. Κικίλια βρίσκονται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Πολιτική
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM