Κεραμέως: Ποια εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία δεν έγινε δεκτή

Κεραμέως: Ποια εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία δεν έγινε δεκτή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι υπήρξαν πιο τολμηρές εισηγήσεις από τους ειδικούς, για το άνοιγμα των σχολείων, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές.

«Πρόκειται για μετριοπαθές σχέδιο», δήλωσε αναφερόμενη στο πλάνο σταδιακού ανοίγματος των σχολείων που παρουσιάστηκε την Τετάρτη. «Είχαμε εισηγήσεις για πιο τολμηρά ανοίγματα, εισηγήσεις για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων. Αποφασίσαμε να πάμε με ένα πιο συντηρητικό σχέδιο σε σχέση με τις προτάσεις που είχαμε δεχθεί από ειδικούς», δήλωσε η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα ληφθούν προς τα τέλη Μαΐου «στη βάση όσων δεδομένων έχουμε συλλέξει», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «Αν η συνολική πορεία της επιδημίας δεν είναι καθοδική, δεν θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, για «πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών», η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το σχέδιο για τα σχολεία έχει την ομόφωνη στήριξη της επιτροπής των ειδικών. «Χθες ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά τα επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την απόφαση. Ότι οι λοιμώξεις παρατηρούνται με πολύ μικρότερη συχνότητα στα παιδιά, ότι τα παιδιά συντριπτική πλειονότητα πιο ήπια συμπτώματα», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, σημείωσε αυτό που επεσήμανε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ότι τώρα υπάρχουν πολύ περισσότερα επιστημονικά δεδομένα σε σύγκριση με τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας και γιατί αυτή δεν είναι υποχρεωτική στα σχολεία, υπογράμμισε πως αν δεν γίνει σωστή χρήση της, μπορεί να εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους. «Για αυτό για παράδειγμα κρίναμε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολικά, ενώ είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς», σημείωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM