Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση και εξετάζονται όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε αυτό, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η κ. Κεραμέως δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις, σε σημερινές δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον ΑΝΤ1 για το αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών- σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης- αλλά και φοιτητών. 

«Όλα συζητούνται», επανέλαβε πολλές φορές η υπουργός Παιδείας, στις ερωτήσεις που δέχθηκε περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμών στην εκπαίδευση. «Θα τα εξετάσουμε όλα, με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τους ειδικούς», ανέφερε επίσης απαντώντας για το ίδιο θέμα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόθεση πανεπιστημίων να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα στις εγκαταστάσεις τους. «Έχουμε ζητήσει ήδη από πρυτάνεις να μας δώσουν χαρτογράφηση για όλα τα campus των ΑΕΙ, για να υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε περισσότερο τους εμβολιασμούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 για το θέμα. 

Ερωτηθείσα αν θα επιτραπεί στους ανεμβολίαστους φοιτητές η είσοδος στα αμφιθέατρα, απάντησε: «Συζητούμε όλες τις προϋποθέσεις για τη διά ζώσης λειτουργία. Αύριο, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, θα συζητήσουμε τους όρους επαναλειτουργίας». 

Ακόμη, σημείωσε ότι κάποιοι πρυτάνεις έχουν ταχθεί υπέρ της κατεύθυνσης ότι οι φοιτητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) για να παραστούν διά ζώσης στο μάθημα. 

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, υπογράμμισε ότι για τους μαθητές που δεν θα εμβολιαστούν «θα υπάρχει οπωσδήποτε κάποιος έλεγχος, τύπου self test». 

Επίσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής περίπου το 75% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί. «Είναι πολύ σημαντικό ποσοστό, αλλά δεν είναι επαρκές. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω το τείχος ανοσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα», επεσήμανε. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM