ΤΩΡΑ

Κελέτσης: «Με έδιωξαν για τα ομόφυλα ζευγάρια»- Μαξίμου: «Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας»

Κελέτσης: «Με έδιωξαν για τα ομόφυλα ζευγάρια»- Μαξίμου: «Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας» Facebook Twitter
Σταύρος Κελέτσης - Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτ.: Facebook
0

Τη μη υπερψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θεώρησε ως κύρια αιτία αποχώρησής του από την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό ο απερχόμενος πλέον υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης.

Ο κ. Κελέτσης, σε ανάρτησή του αφήνει αιχμές για την αποχώρησή του, λέγοντας: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κελέτσης απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγές Μαξίμου για Κελέτση: Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας

Απάντηση σε αιτιάσεις του απερχόμενου από το νέο κυβερνητικό σχήμα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Κελέτση έδωσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η αποχώρηση του κ. Κελέτση από την κυβέρνηση οφείλεται «στην αναποτελεσματικότητα, και όχι επειδή δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως ανέφερε ο ίδιος».

Τονίζεται επίσης ότι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που μπήκαν στη νέα κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας δεν είχαν υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο.

Σημειώνεται, ότι σε πολλούς χρήστες στα social media, θύμισε  μία ατάκα του αρχηγού της Ένωσης Κέντρου, Γεωργίου Παπανδρέου.  Προδικτατορικά σε μια ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου στη Βουλή ένας βουλευτής της Δεξιάς τον διέκοπτε συνεχώς θορυβώντας ασυστόλως. Κάποια στιγμή ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου θυμωμένος ζήτησε να μάθει το όνομα του αγενούς. Αυτός σηκώθηκε και παρουσιάστηκε. Μόλις τον είδε ο Παπανδρέου είπε το αμίμητο: «Α, εσείς, τότε δεν έχει καμιά σημασία».

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ