Κασσελάκης: Η σύγχρονη Αριστερά δεν δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο

kasselakis Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και αναφέρθηκε σε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. 

«Η μεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι εμείς θεωρούμε την εργασία παραγωγική δύναμη, ότι η στήριξη των μισθών, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των ανισοτήτων όχι μόνο συμβάλλουν, αλλά προστατεύουν την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

Το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν οι επιχειρήσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο να προσελκύσουν τα «μυαλά» της Ελλάδας, αλλά και πώς θα τα ανταμείψουν και θα τα κρατήσουν. 

Άσκησε κριτική στη ΝΔ για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Είναι ντροπή να ξεδοντιάζεις τη Δικαιοσύνη με την κάθε πράξη σου ως κυβέρνηση», επεσήμανε ακόμη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι «ωτακουστής ούτε ψευτο-ευεργέτης» και συμπλήρωσε ότι αν οι πολίτες του αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας «δεν θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ».

«Όραμά μας είναι μια Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής. Όπου η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει. Όπου το κράτος δεν παρεμποδίζει, αλλά βοηθά ουσιαστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε τους αυτούς τους στόχους, αλλά δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας», υπογράμμισε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας, εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο, αλλά την βλέπει ως ένα εργαλείο για ευημερία, για μείωση των τεράστιων ανισοτήτων μέσω μια ισχυρής ανάπτυξης». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι στα στοιχεία της Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα είναι 26η στους 27, ότι το 2021 -22 η χώρα είχε μείωση των πραγματικών μισθών ανά απασχολούμενο κατά 5,9%, και σωρευτικά μείωση 31% από το 2010, ότι κατατάσσεται χαμηλά στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Καινοτομίας και ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δαπανούν μόνο 0,59% του ΑΕΠ για έρευνα και ανάπτυξη έναντι 1,42% των ευρωπαϊκών. 

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που «γίνεται εσκεμμένα ακριβώς για να ευνοούνται μόνον οι λίγοι και ισχυροί».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η βελτίωση στην αναλογία χρέους/ΑΕΠ έχει προκύψει λόγω πληθωρισμού και πως «αυτό δεν είναι βιώσιμο για την κοινωνική συνοχή, ούτε για την ανταγωνιστικότητα της κοινωνίας μας απέναντι στις τεκτονικές πλάκες που κινούνται παγκόσμια, οικονομικά, τεχνολογικά, και γεωπολιτικά». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM