Κασσελάκης: «Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού»

Κασσελάκης: «Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

«Δεν έχω συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δε με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν». «Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», τόνισε. «Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις την δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει», είπε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το δάνειο στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις που παρουσίασε χτες για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.

Επιπλέον, απάντησε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο. «Όλα καλά», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε: «όχι με τίποτα». «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε, στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM