Καμμένος: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας

Καμμένος: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας τον ότι «έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο υπουργός καλείται να σχολιάσει την υπόθεση Σαουδική Αραβία και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής να προχωρήσει σε αρνητική γνωμοδότηση προς την κυβέρνηση, ζητώντας στην ουσία να ανακληθεί η συμφωνία. «Αντιλαμβάνομαι την ηθική διάσταση και τον προβληματισμό του κ. Φίλη και τον προβληματισμό όλων που θέτουν το θέμα αυτό τώρα», αναφέρει.

Τονίζει ότι είναι «ανοιχτός να γίνει στη Βουλή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα και αν χρειαστεί να το ξαναδούμε, να το ξαναδούμε» και προσθέτει ότι «εάν η Σαουδική Αραβία πει αύριο το πρωί ότι θα προχωρήσει στην πίστωση, εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου ότι δεν θα πάρω τα 66 εκατ. ευρώ. Πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Κι ας βάλουν στη ζυγαριά τα χρήματα, την ηθική διάσταση και τους προβληματισμούς, διότι όποιος πάρει τέτοια απόφαση μονομερώς θα φέρει και την ευθύνη κι εγώ τέτοια ευθύνη δεν θα την πάρω».

Υποστηρίζει ότι γίνεται "είδηση", διότι θεωρούν ότι «θα τον πιέσουν και θα τον εκβιάσουν». «Δεν σας κρύβω ότι έχουν φτάσει στο σημείο να με εκβιάζουν ακόμη και με τον ανήλικο γιο μου», δηλώνει.

Αναφερόμενος στον Έλληνα διπλωμάτη στο Ριάντ σημειώνει ότι «πράγματι είναι πρωτοφανές να απευθύνεται σε υπηρεσία του δημοσίου χωρίς να κοινοποιεί την αλληλογραφία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Έφτασε στο σημείο να στέλνει mms στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών» και προσθέτει ότι «είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κοτζιάς και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ θα ελέγξουν τον κ. πρόξενο. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έχει περίεργη πορεία, αφού διορίστηκε από τον θείο του, διοικητή της ΕΥΠ και βουλευτή του Καρατζαφέρη, κ. Κοραντή. Εν συνεχεία παραιτείται από την ΕΥΠ, εξαφανίζεται δύο χρόνια και εμφανίζεται ξαφνικά, με το γνωστό μέσον, ως απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας. Και ως διπλωμάτης κάνει αναρτήσεις στο Facebook, όπου στην πρώτη σελίδα του έχει το κυβερνητικό αεροσκάφος».

Για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι μια έντιμη συμφωνία και δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «έντιμος άνθρωπος που δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν έχει αρπάξει από κανέναν και τραβάει τη χώρα πλέον έξω από τον βούρκο της μεταπολίτευσης». Τέλος, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι «έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας» και εκτιμά ότι «η ΝΔ μετά το πέρας της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια θα γίνει δεύτερο ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια