Καμμένος: Είναι δεδομένο πως τα σύνορα θα κλείσουν

Καμμένος: Είναι δεδομένο πως τα σύνορα θα κλείσουν Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Ως δεδομένο ανέφερε το κλείσιμο των συνόρων ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στο Star, είπε: «θεωρώ δεδομένο πως θα κλείσουν τα σύνορα», ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ότι μιλά για «τα σύνορα δυτικά από ορισμένες χώρες», καθώς, όπως είπε, γνωρίζω τις θέσεις ορισμένων χωρών, «ΠΓΔΜ, Αυστρία, Ουγγαρία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στη ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο σημείωσε ότι δεν πρόκειται να διεξάγονται κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Αποσαφήνισε επίσης τι τα Δωδεκάνησα δεν εξαιρούνται, ότι δεν υπάρχει καμία «γκρίζα ζώνη», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι η «μέση γραμμή» των συνόρων βάζει τα Ίμια στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Κατέστησε εξίσου σαφές ότι οι επιχειρήσεις θα διεξάγονται εντός των χωρικών υδάτων Ελλάδας και Τουρκίας αντιστοίχως, ενώ σκοπός της ΝΑΤΟικής επιχείρησης είναι η προειδοποίηση και η επίβλεψη της προσπάθειας μετακίνησης από τα παράλια της Μ. Ασίας προς το Αιγαίο.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM