Καμμένος: Αν ανέβει Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή

Καμμένος: Αν ανέβει Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
4

«Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκριμένοι, όπως είναι και απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής» επισήμανε. «Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε σχετικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι συμμαχικές χώρες δέχονται τις ελληνικές θέσεις. «Αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία» παρατήρησε και τόνισε: «Μακάρι η Τουρκία να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της, να μη χρειάζεται να σπαταλάμε εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα για αναχαιτίσεις και να αναγκάζονται οι πιλότοι να αγωνίζονται σε εμπλοκές που ενέχουν και τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διαπίστωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην «πολιτική ευημερία» της Τουρκίας, «η οποία μεταλλάσσεται από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική δημοκρατία». «Η Τουρκία έχει απωλέσει το 40% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών της και τον οπλισμό της χειρίζονται άτομα που είναι άπειρα» σημείωσε.

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο πραξικόπημα, δήλωσε ότι «οι επιτελείς μου είχαν επεξεργαστεί το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος» και προσέθεσε: «Όταν χάνεται ο έλεγχος της διοίκησης σε μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι που χειρίζονται τον οπλισμό δεν λαμβάνουν διαταγές, και για το λόγο αυτό λέμε στις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Θα πρέπει να έχουμε π.χ. τη δυνατότητα, εάν επικρατούσε ένας φονταμενταλιστής στο πραξικόπημα, ο οποίος αντί να πάρει το αυτοκίνητο να σκοτώσει ανθρώπους στη Νίκαια, να έπαιρνε αεροσκάφος για να βομβαρδίσει το Παρίσι, να τον αναχαιτίσουμε».

πηγή: eleftherostypos.gr

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδη Πανούλη,εξήγησε μας ποια ειναι η διαφορά όταν οι γείτονες έχουν κάνει σουρωτήρι τον εναέριο χώρο μας; Αααααααα ξέχασα αέρας ειναι αυτός δε μας πειράζει, η καταπάτηση εδάφους ειναι ποιο σοβαρή! Να σου θυμίσω ότι οι γείτονες κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο τους. Η ανοησία έχει όρια. Μη λες μεγάλες κουβέντες. Ξέρω ότι σου ζητάω δύσκολα.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν μερικούς μήνες δεν τόλμησε να πατήσει στα Ιμια και αναγκάστηκε να πετάξει στεφάνια από 2 χιλιόμετρα μακρυά.Για να εμποδίσεις άλλους να πατήσουν την πατρίδα σου, πρέπει να μπορείς να την πατάς εσύ πρώτα. Αφού εσύ δεν μπορείς, τι μιλάς;
παντως τον κραταει τον λογο του ο Πανος. Τον θυμαμαι με την μυνηση με τον Παπανδρεου. Που σαι αστους να ανεβουν ολοι οχι μερικοι. Και μετα τους κατατροπωνεις οπως τοτε με τον Δραμαλη. Να φορας και περικεφαλαια. Για να πουμε μετα ενας βλ@## με περικεφαλαια